Состојки

A

All Q® Plus

Клинички докажан антионсидант. Пружи превенција од оштетување на кожата предизвикано од UV зрачење. Врши супресија на UV-индуцираната пероксидација на липидите на површината на кожата. Податоците покажуваат дека комбинацијата на CoQ10 и Витамин Е имаат зналтеленни anti-age особености и ефекти во намалувањето на брчките. Го поттикнува метаболизмот на клетките. Овозможува активација на кожата и хидратација, подобрување на кожата и третман за пигментација.

Inci name

Убиквинон, Витамин E

All-Q® Plus is a registered trademark of DSM

B

BIO-BUSTYL™

Клинички докажано 18,5% зголемување во цврстината на градите за 30 дена со 4% инклузионо ниво. Длабоко ја реструктуира и ја оживува кожата. Ја зајакнува цврстината и тонот. Го стимулира метаболизамот на клетките. Поттикнува синтеза на колаген. Ја зајакнува пролиферацијата на фибробласти.

Inci name

Вода, Рахнела/Соја Протеински Фрагменти, Глицерин, Пропилен Гликол, ПЕГ-8, Глицерил Акрилат/Акрилна Киселина Кополимер, Палмитоил Олигопептид

H

HyaCare®

Клинички докажан во зголемувањето на синтезата на колаген. Ја зајакнува природната краткорочна и долгорочна хидрација и навлажнување. Го “оформува” ткивото на кожата за да ја обнови еластичноста и да го намали изгледот на брчките. Дава, мека, мазна и свиленкаста текстура на кожата.

Inci name

Хијалуронска Киселина


ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА

Clinically proven to provide collagen synthesis boosting action at a 0.10% inclusion level. Reinforces skinќs natural short and long-term hydration and moisturisation. 'Plumps up' skin tissue to restore elasticity and minimizes the appearance of wrinkles. Provides a soft, smooth and silky texture to the skin.

Inci name

Hyaluronic Acid

L

L- FUCOSE

Клинички докажано зголемување на синтезата на колаген, хидратација на кожата и благопријатен ефект со 1,0% инклузионо ниво. Активно ја зајакнува кожата за да ги намали брчките со задебелување на дермисот и епидермисот, регулација на хидрацијата, заштита на сврзните ткива, зголемена еластичност на кожата и стимулација на биосинтезата на еластин. Овозможува заштита на клетките со намалување на оксидативниот стрес. Подобрено заздравување на раните преку пролиферација на клетките на кожата.

Inci name

Фукоза


LIPEX® SHEA TRIS

Клинички докажаноо дејство во зголемување на синтезата на колаген со 0,5% инклузионо ниво. Покажува обнова на кожата, благопријатно и заштитно дејство против причинителите на предвремено стареење. Ја зајакнува и штити кожата и ја подобрува еластичноста и цврстината, резултирајќи со мазна помлада кожа. Ја ревитализира возрасната кожа и допринесува до блескав тон на кожата.

Inci name

Butyrospermum parkii екстракт во путер

M

Matrixyl® Synthe’6™

Клинички докажан во намалување на брчките за 31% за 56 дена. Воглавно делува како полнител. Ја израмнува кожата, ги отстранува и мазни брчките, ја обновува кожата таму каде што е потребно, особено брчките на челото и слепоочниците.

Inci name

Глицерин, Вода, Хидроксипропил Циклодекстрин, Палмитол Трипептид-38

N

NIACINAMIDE PC

Клинички докажан во изедначување на изгледот на кожата со 1,5% инклузионо ниво. Клинички докажано намалување во меланогенеза и осветлување на кожата за 4%. Помага во заштита на кожата од оштетивање од UV зрачење. Ја подобрува еластичноста на кожата. Го изедначува нерамномерниот тон на кожата и пигментацијата. Значително ја зголемува обновата на човечката кожа и го намалува создавањето на себум на лицето за поизедначени пори.

Inci name

Ниацинамид

P

PHYTEXCELL BEARBERRY

Природен извор на стандардизиран арбутин. Познат по неговата употреба во третманите за избелување на кожата.

Inci name

Глицерин, Бутилен Гликол, Вода, Екстракт од Лист на Мечкино Грозје (Arctostaphylos uva ursi).

R

REGESTRIL™

Клинички докажан ефект во заздравување на раните и кожата со 2% инклузионо ниво; вклучувајќи и подобрување на изгледот на бојата (-27,7%), олеснување (-21,9%), затегнатост (-26,7%), длабочина на стрии (-72,5%) и дебелина на кожа (+10,8%). Антагонистични (ги спречува) делува спрема деструктивните ефекти на протеолитичките ензими и активираните инфламаторни клетки, одговорни за деградација на ткивото. Го спречува и намалува создавањето на стрии преку  таргетирано забавување на деградацијата и стимулација на обновување на екстрацелуларниот матрикс. Покажува значителна ефикасност во третманот на стрии за време од два месеци терапија, правејќи ги стриите избледени и кожата далеку помазна.

Inci name

Палмитоил Олигопептид, Палмитоил Трипептид-3, Phaseolus lunatus Екстракт


Regu®-Fade

Клинички докажан во намалувањето на видливоста на старечките дамки и создава видливо посветол изглед на кожата за време од две недели терапија. Резултатите покажуваат дека овие состојки имаат интензивно и брзо дејство. Го намалува создавањето на меланин кој предизвикува пигментација на кожата. Покажува anti-age особини. Дава поизедначен тон на кожата. Објавените резултати покажуваат намалување во претварањето на тирозин во еумеланин и феомеланин во различни фази од метаболизмот.

Inci name

Ресвератрол

Regu®-Fade is a registered trademark of DSM.


REGU®-STRETCH

Клинички докажан во намалувањето на изгледот и обновата на лузните и кожата со 3% инклузионо ниво. Ја штини и спречува кожата од структурни оштетувања. Го намалува воспалението на кожата. Уникатна мешавина која ја штити структурата на кожата од деградација. Го стимулира одновувањето на стриите и разни видови на лузни преку поттикнување на синтезата на колаген. Ја хидрира и измазнува кожата и ја подобрува цврстината и еластичноста.

Inci name

Вода, Глицерин, Палмитоил Трипептид-5, Пантенол, Marrubium vulgare Екстракт

Regu®-Stretch is a registered trademark of DSM.


REVINAGE®

Клинички докажан ефект во намалувањето на брчките, ретинол-слични антиоксидантни ефекти и тиросинаса инхибитор. Покажува anti-age ефекти преку зголемување на нивото на колаген и еластин во кожата за да даде забележително намалување во длабочината на брчките и фините линии. Ја подобрува текстурата, изедначеноста и блескавоста на тонот на кожата. Ја обновува цврстината на возрасната кожа. Забележително ја намалува видливоста на UV дамките со тек на време. Го одржува интегритетот на ДНА. Дава антивоспалителни ефекти. Промовира значителен осветлувачки ефекти преку намалување на синтезата на меланин и нивото на α-MSH.

Inci name

Bidens pilosa Екстракт, Elais guineensis масло, Gossypium herbaceum масло, Linum usitatissimum масло

V

VOLUFILINE™

Клинички докажан во зголемување на волуменот на градите до 8,4% за 56 дена со 5% инклузионо ниво. Ја стимулира глукоза/фруктоза метаболната патека и инкорпорацијата на липиди во градите за да се поттикне зголемувањето на волуменот на масно ткиво низ екстрацелуларниот матрикс во внатрешноста на градите. Познат по успесите како ефикасен метод на природно зголемување на брадите.

Inci name

Хидрогениран Полиизобутен, Anemarrhena asphodeloides Екстракт од Корен